Tälle sivulle alamme koota vastauksia kysymyksiin, joilla saattaa olla pitempiaikaista kiinnostusta. Nuo Happy Days -sivun aineistot kun vaihtuvat aika tiuhaan tahtiin, eivätkä kiireiset ihmiset ehdi sivuille aina asioiden ollessa esillä. Kysy vapaasti tapani@isengeclub.fi.

KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

1. Miksi on erikseen Isenge Club ja Selma and Tauno Fund ry?

Hyvä kysymys ja onneksi meillä on tuo S&T F ry, sillä ilman sitä suuri joukko asioista olisi jäänyt toteutumatta.

S&T F ry syntyi siltä, pohjalta, kun 1.6.2016 vanhemmilleni pidettiin 70-vuotishääpäiväjuhla. Erityisesti isä viesti, että heille ei tarvitse mitään tuoda, mutta muistamisen voi osoittaa Sambian lasten hyväksi toimintoihin, joita silloin vielä toteutti Vesilahden yläasteen oppilaskunta.

Yhdellä lauseella isä erityisesti ohjasi rahojen käyttöä ja kehotti varmistamaan, että rahat todella menevät siihen tarkoitukseen, mitä hän ja Selma pitävät merkittävänä: lasten koulunkäynnin mahdollistamiseen.

Siksi mahdollisia lahjoituksia varten perustettiin tili pankkiin hiemen erikoiselle nimellä Slema and Tauno Fund. 

Kutsu tilaisuuteen ei sentään ollut valtakunnan lehdistössä, mutta rahaa kuitenkin kertyi alkaen aina 2 euron lahjoituksista 100 euroon asti oikein mukava summa. Isä ei sitten tuon juhlan jälkeen monta päivää jatkanut matkaansa ja tili pankissa sulkeutui.

Varojen keruu jatkui Selman 90-vuotispäivien ja omien 60-vuotispäivien merkeissä; kumma kyllä, jotkut muistivat noitakin päiviä ja summa tilillä karttui.

Selvitimme tuota Fund-sanaa ja lopulta päädyimme siihen, että toimintaa varten tulee muodostaa yhdistys, joka rekisteröidään. Vaihtoehdoista valittiin helpompien toimintakuvioiden ja kulurakentaan takia ry eli rekisteröity yhdistys.

Se on sitten mahdollistanut sen, että olemme voineet saada käyttöömme maksupäätteen, joka esimerkiksi korona-ajan torilla on ollut oiva väline. Lisäksi voimme nyt hakea esim. tuota valtionavustusta, koska meillä on y-tunnus.

En tiedä osasivatko vanhempani ajatella asioita noin pitkälle, mutta ei ainakaan ketään muuta maan päällä voi kiittää siitä, että heidän toimintojensa kautta tällaiset suuremmat asiatkin tulevat mahdollisiksi.

Yhdistykselle laadittiin säännöt Patentti- ja rekisterihallituksen mallisääntöjen pohjalta. Säännöt näkyvät ao. kohdassa näilläkin nettisivuilla. Yhdistys ottaa edelleen jäseniä ja ainaisjäsenmaksu on 50 euroa. Yhdistyksen hallitus hyväksyy uudet jäsenet. Vuosikokous päättää mm. tilinpäätöksestä ja se on erityisen keskeinen asiakirja, sillä se toimitetaan joka vuosi Kummilapsi-keräyksen osalta Poliisihallitukseen tutkittavaksi. Kummilapsikeräyksen rahankeruulupaa varten tarvittiin siihenkin tuo yhdistyksen rekisteröinti.

Yhdistys voi hakea myös tuota aiemmin usein mainittua valtionosuutta. Se voi vastaanottaa testamenttilahjoituksia ja hallinnoida esimerkiksi osakkeita.

5.2.2022 yhdistyksessä on 38 jäsentä mm. Kanadasta, Saksasta, Venäjältä, Iso-Britanniasta ja myös Suomesta. Hallitustyöskentelyyn varsinaisina jäseninä voivat osallistua vain Suomen kansalaiset tai henkilöt, joilla on suomalainen henkilötunnus.

Sitten meillä on tämä 5.8.2015 käynnistynyt Isenge Club. Se perustettiin sen epäilyksen takia, että kun aikanaan lähden koulusta, koulu ei enää aktiivisesti hoitaisi näitä hankkeita. Epäilys osoittautui sekin pitkäaikaisen empiirisen näytön perusteella oikeaksi.

Isenge Club nimenä on hauska ja helpompi käyttää markkinoinnissa kuin tuo nimihirviö. Isenge Clubin kautta pyöritetään näitä arjen toimintoja ja 10 euron vuosittaisella jäsenmaksulla kerätään varoja näiden jokapäiväisten kulujen kattamiseen. Jäsenluettelon mukaan Isenge Clubissa näyttäisi nyt olevan 40 maksavaa jäsentä, useimmat samoja kuin tuolla Selma and Tauno Fund ry:ssä. Klubia ei kuitenkaan koskaan kukaan esittänyt rekisteröitäväksi, joten näillä nyt menemme.

Selma and Tauno Fund ry:n kautta voidaan tukea ainoastaan Vesilahti Community Schoolista jatkokouluun opiskelemaan menevien oppilaiden kustannuksia koulumaksujen osalta ja ensimmäisenä vuotena koulupuvun hankkimisessa.

Kummioppilas-tilin kautta voidaan tukea Vesilahti Community Schoolin toimintaa  koulun opetukseen liittyvissä asioissa.

Jaa tämä sivu