VUODEN 2021 SUUNNITELTU TOIMINTA NÄKYY TUOLLA ERILLISELLÄ SIVUSTOLLA: "MITÄ TEEMME 2021! - Olkaa hyvä, tutustukaa tekemisiimme siellä ja tulkaa reippaasti mukaan. Toiminta on avointa kaikille!

TULE MUKAAN TEKEMÄÄN HYVÄÄ! Liity mukaan klubiimme. Tutustu tekemisiimme ja ota yhteyttä tapani@isengeclub.fi. JOIN OUR CLUB AND MAKE A CHANGE IN THE WORLD. For more information ask tapani@isengeclub.fi.

TULE MUKAAN TEKEMÄÄN HYVÄÄ! Liity mukaan klubiimme. Tutustu tekemisiimme ja ota yhteyttä tapani@isengeclub.fi. JOIN OUR CLUB AND MAKE A CHANGE IN THE WORLD. For more information ask tapani@isengeclub.fi.

Joukko huippuaktiivisia klubilaisia huolehtimassa 27. Suurten Joulumyyjäisten Isenge Clubin myyntipisteitä 15.12.2019.

Joukko huippuaktiivisia klubilaisia huolehtimassa 27. Suurten Joulumyyjäisten Isenge Clubin myyntipisteitä 15.12.2019.

2012 valmistuneen koulun lattia remontin kohteena
2012 valmistuneen koulun lattia remontin kohteena
Remonttimiehille valmistetaan ruokaa
Remonttimiehille valmistetaan ruokaa
Koulu viime perjantaina 18.8.2017
Koulu viime perjantaina 18.8.2017
Aina kun on vettä, pestään vaatteita
Aina kun on vettä, pestään vaatteita
Zimbabven Mugaben banaanitarha on kylän vieressä
Zimbabven Mugaben banaanitarha on kylän vieressä
Kuvia kylästä 8.5.2015
Kuvia kylästä 8.5.2015
Kysymys: mistä kylään on saatu kalaa?
Kysymys: mistä kylään on saatu kalaa?
Jomo&Pellina 8.5.2017
Jomo&Pellina 8.5.2017
Vesilahden yläasteen oppilaiden ja kotien hankkima
Vesilahden yläasteen oppilaiden ja kotien hankkima
2-v lehmä laitumella Isengen kylässä.
2-v lehmä laitumella Isengen kylässä.
Kylän keskusaukio eilen ennen Rachelin lähtöä
Kylän keskusaukio eilen ennen Rachelin lähtöä

KAUTTAMME APU SAMBIAAN JA ISENGEEN (YHTEISTYÖKYLIIMME) MENEE LYHENTÄMÄTTÖMÄNÄ JA AVUN LAHJOITTAJA NÄKEE HANKINNOISTA TOIMITETUT KUITIT JA KUVA-AINEISTON HANKINTOJEN TOTEUTTAMISESTA. ISENGE CLUBILLA EI OLE HALLINTOKULUJA JA NETTIKULUT KUSTANNETAAN JÄSENMAKSUILLA.

Kuvia Vesilahti Community School´ista 7.3.17
Kuvia Vesilahti Community School´ista 7.3.17
Luokkahuone 1
Luokkahuone 1
Luokkahuone 2
Luokkahuone 2

KUVAUS ISENGE CLUBIN TAVOITTEISTA LÖYTYY TEKSTIN ALAOSASTA TÄLTÄ SIVULTA UUTISTEN JÄLKEEN

MITÄ ON NYT MENEILLÄÄN MEIDÄN OSALTAMME AFRIKASSA? OUR PLANS IN AFRICA ? WAS PASSIERT IN AFRIKA?

ISENGE CLUBIN HANKKEET SAMBIASSA JA SENEGALISSA:

Käynnissä olevat Isenge Clubin hankkeet:

Sambia:

 1. Koululaisten koululounaiden valmistaminen VÄLIMÄKI Catering – katoksessa koululla. Koululle toimitetaan varoja tarvikkeiden hankkimiseen kuittia vastaan. Tätä varten Isenge Clubilla on tili Koululounas.

Tällä hetkellä varoja on noin 1½ vuoden toimintaan. Mikäli oppilasmäärä kasvaa, tilanne muuttuu.

 1. Sähkön toimittaminen rakennettuun taajamaan: Pyrimme varmistamaan, että koululle, opettajien asuntoihin ja kauppakeskukseen riittää sähkö. Tällä hetkellä kolmen kuukauden lasku on ollut noin 109 euroa. Sähkölaskun maksamisen jälkeen edellytämme saavamme kuitit heti tietoomme. Tätä varten Isenge Clubilla on tili Isenge sähkö.

Tällä hetkellä varat riittävät noin 1½ vuodeksi.

Senegal:

Ei käynnissä olevia hankkeita.

Keskustelussa esille nousseita hankemahdollisuuksia Sambiassa ja Senegalissa:

Seuraaviin tämän kokonaisuuden hankemahdollisuuksiin emme ole ilmaisseet Isenge Clubin puolesta minkäänlaista sitoutuneisuutta.

Sambia:

 1. Vanhainkoti

Keskustelussa esille noussut ajatus pienestä vanhainkodista koulun ja kauppakeskuksen kyljessä herätti positiivista mielenkiintoa lukuisissa sambialaisissa. Asia on selvittelyn alla ja Teams-ryhmässä sovimme, että asian koonnan valmistelevana henkilönä toimii toistaiseksi pitkäaikaisimman vanhushuollon käytännön kokemuksen omaava jäsenemme, Tapani Pietilä.

Mikäli hanke toteutuu, sitä varten on perustettu oma tilinsä, jolle on jo ehtinyt kertyä varoja. Jatkoselvittelyssä saamme tietoomme rakentamisen kustannuksia ja voimme niiden osalta pohtia tarvittavia toimia. Parhaillaan odottelemme viranomaistoimijoiden lausuntoa Sambiasta. Mikäli hanke ei toteudu, kertyneet varat ovat käytettävissä sopimuksen mukaan muuhun yhteisesti hyväksyttyyn kehittämistoimintaan.

 1. Kaivo

Yllätykseksemme paljastui, että vuonna 2009 rakennettu LELU-kaivo ei enää toimi. Meidän oletuksemme on ollut, että kaivo on erittäin tarpeellinen. Sovimme kaivoasian tietoja kokoavaksi vastuuhenkilöksi poraustekniikoihin  koulutuksen saaneen Pertti Koivusen. Ensiksi haluamme kuulla, mikä kaivoon liittyen on mennyt pieleen ,ja miten asiassa voisi edetä.

Tiedotamme asian etenemisestä aktiivisesti.

Kaivon rakentamista varten ei ole tällä hetkellä varoja.

Senegal

 1. Muuri

Mamadou Lamine Fall Gollège – koulun rehtori on esittänyt, että koulun ympärille rakennettaisiin sen toiminnan turvaamiseksi noin 800 metrin mittainen muuri.

Asiaa selvitetään. Olemme toimittaneet Senegalista pyydetyn ranskankielisen tiedotteen Senegalin opetusministeriöön. Viestissä kerrotaan tilanteesta ja tiedustellaan valtion mahdollisuutta osallistua kustannuksiin.

Sekä Sambiaan että Senegaliin rakentamamme koulut ovat tällä hetkellä hyväksytty osaksi valtion koulujärjestelmää, mutta ainoastaan Senegalissa valtio huolehtii mm. koulun 8 opettajan palkkojen maksamisesta.

Asiaa selvitetään. Isenge Clubin puolesta Pertti Koivunen on laatinut kustannusarvion alkuperäisesityksen mukaiselle muurille, mutta julkaisemme nuo tiedot vasta kun saamme valtion lausunnon sen mahdollisuuksista osallistua hankkeeseen.

Tiedotamme asian etenemisestä aktiivisesti.

Muurin rakentamista varten ei ole tällä hetkellä varoja.

Muiden toimijoiden hankkeita Sambiassa ja Senegalissa:

Sambia

 1. Tietotekniikan kehittäminen

Hanketta toteutetaan Gofore Oyj:n asiaa varten syksyllä 2017 myöntämän avustuksen turvin.

Hanke pääsi kunnolla liikkeelle vasta koronviruksen ansiosta, sillä työtilanteiden muuttumisen takia yhtiö ilmoitti, että sillä on mahdollisuus osoittaa toimintaa varten henkilöstöresursseja.

Isenge Club toimii tässä hankkeessa välittäjänä, koska meillä on hieman parempi tuntemus paikallisista olosuhteista.

Hanketta varten on Isenge Clubin tilien joukossa erillinen tili ja hämmästyksemme olemme huomanneet joidenkin yksityishenkilöiden alkaneen omatoimisesti tukea tätäkin toimintakokonaisuutta osoittamalla varoja koululle palkatun at-opettajan palkkaamiseen. Opettajan kuukausipalkka tällä hetkellä 35 viikkotunnista on noin 51 euroa.

 1. Selma and Tauno Fund House

On suunnitteilla kyläkeskukseen. Isenge Clubin kautta on pyydetty ihmisiltä kommentteja tilojen järjestelemisestä.

Kylätalon toivotaan valmistuvan syksyn 2021 juhlaan.

Tiloihin sijoitetaan Hedwig&Alfred König -kirjasto, Olga&Paavo oleskelutila, kirjaston varasto ja vartijan huone.

Talon rakentamisessa ei Isenge Clubilla ole muuta osuutta kuin ajoittain antaa lausuntoja ja valvoa rakentamisen ja aikanaan talon toiminnan asianmukaisuutta. Isenge Club ei rahoita kylätalon rakentamista. Tieto rahoittajasta ei ole julkinen tieto ja pankki valvoo, että toimintaan käytetty raha ei ole peräisin rahanpesusta. Kyseessä on sama tilanne kuin aikanaan konttilahjoituksen osalta.

 1. Pentacosta kirkon rakennustyön tukeminen Isengen kylässä

Rakennustyötä on tukenut Vesilahden seurakunta kahdella jumalanpalveluksien yhteydessä kerätyllä kolehdilla. Isenge Clubin rooli asiassa on ollut vain rahan välittäminen kohteeseen.

Senegal

 1. Söpö Bibliothèque

5.7.2014 auton yliajamaksi jäänyt Söpö-kissa sai aikaiseksi muistotilaisuuden, jonka jäljiltä kertyi 1082 euroa varoja. Rahat on tarkoitettu käytettäväksi yläkoulun kirjamateriaalin täydentämiseen koulun kirjastoon. Aineiston tulee olla yleistieteellistä, eikä se saa painottua poliittiseen tai uskonnolliseen kirjallisuuteen, koska viimeksi mainittujen osalta materiaalia on muutenkin käytettävissä.

Tulevaisuuden unelmia:

Kiitos tämän korona-ajan, keskusteluissa ajatukset ovat lentäneet aika vauhdikkaasti, ja ajatushautomossa on monenlaisia asioita, joita voisi olosuhteiden ollessa suotuisia pohtia. Kannattaa kuitenkin muistaa, näiden osalta ei tällä hetkellä ole käynnissä mitään valmistelutyötä.*

Sambia:

 1. Kolu Transport

Liikennöinnin helpottamiseksi on noussut esille joukkoliikenteen toteuttaminen lähialueelle. *) tähän liittyen olemme saaneet oikeastaan ilman pyyntöämme aineiston käytössä nyt olevien erilaisten kuljetusvälineiden kustannuksista Ndolan kaupungissa.

 1. Arboretum koululle

Pientenkin lasten kanssa voisi koittaa saada aikaiseksi jonkinlaista kasvua koulun ympärillä olevalla maatilkulla.

Senegal:

 1. Matkailun kehittäminen

Senegal ei sijaitse kovin kaukana vrt. Kanarian saariin ja varsinkin maan pohjoisosan upeat hiekkarannat lyövät Kanarian rannat mennen tullen, lisäksi maan ruokatarjonta on ranskalaisen keittiön vahvan vaikuttavuuden takia mielenkiintoinen alkuperäisväestön vaikutusta vähättelemättä.

2. Isengen kylän markkinointi matkailualalla Afrikassa vierailevat monet turistit. Läheinen Ndolan kaupunki on

afrikkalainen moderni taajama, jolla on noin 500 000 asukasta ja jonka pääasiassa liikemiehet käyvät, mutta uuden, nykyaikaisen lentokentän valmistuttua

vuoteen 2020 mennessä määränpään / alueen houkuttelevuuden odotetaan lisääntyvän

merkittävästi. Päivittäisissä keskusteluissamme on ajatus Ndolan / Ndolan alueen

matkailijoiden ohjaamisesta Isengen kylään. Päivittäinen matkapaketti voi sisältää esimerkiksi seuraavat asiat:

- Vierailu entisen YK: n pääsihteerin Dag Hammarskiöldin muistopaikalle tien päällä.

Opastettu kierros museossa. - Vierailut kylään: tuntevat kylässä tarjotut palvelut: o Koulu (oppitunnit koulun aikana,

lasten esitykset, luokka erämaan keskellä) o Ostoskeskus (myytävänä naisten tekstiilejä,

kylmää Mosiaa, juomia) o vanhainkodit (mahdollisuus) o Selma ja Tauno Fund House (kirjasto, Olga & Paavo Tea

House tarjoamalla palvelujaan) o Nopea valokuvapalvelu o Lounas saatavilla pyynnöstä

o Matkailu on myös yksittäisten asiakkaiden käytettävissä, jos käytetään KOLU Transport Services -palvelua. Yrityksen tarkoituksena on rahoittaa

kyläkeskuksen palveluita.

Kommentit: tapani@isengeclub.fi tai Isenge Clubin jäsenet.

ISENGE CLUB PROJECTS IN ZAMBIA AND SENEGAL:

Ongoing Isenge Club projects:

Zambia:

1. Preparing school lunches for schoolchildren in the VÄLIMÄKI Catering canopy at school. Funds will be provided to the school to purchase supplies against a receipt. For this purpose, Isenge Club has an account for School Lunch.

At present, there are funds for about 1½ years of operation. If the number of students increases, the situation will change.

2. Supply of electricity to the built-up agglomeration: We strive to ensure that there is sufficient electricity for the school, teachers' apartments and the shopping center. Currently, the three-month decline has been around 109 euros. After paying the electricity bill, we require that we receive the receipts immediately. For this purpose, the Isenge Club has an account with Isenge Electricity.

At present, the funds are sufficient for about 1½ years.

Senegal:

No ongoing projects Project opportunities raised in the discussion in Zambia and Senegal:

We have not expressed any commitment on behalf of the Isenge Club to the next project opportunities in this entity.

Zambia:

1.Elderly persons home

The idea of ​​a small nursing home on the side of the school and the Pellina Shopping Mall that came up in the discussion aroused positive interest among numerous Zambians. The matter is under investigation and in the Teams group we agreed that our member with the longest practical experience in elderly care, Tapani Pietilä, will act as the person preparing the case. If the project is implemented, a separate account has been set up for this purpose, which has already accumulated funds. In the follow-up study, we will be informed of the construction costs and we can consider the necessary actions. We are currently awaiting the opinion of the authorities on Zambia. If the project does not materialize, the accumulated funds will be available for other jointly approved development activities in accordance with the agreement.


2. Borehole

To our surprise, it was revealed that the LELU borehole built in 2009 is no longer operational. Our assumption has been that the well is very necessary. We agreed on Pertti Koivunen, who was trained in drilling techniques, as the person responsible for gathering information on the mining issue. First, we want to hear what has gone wrong with the well and how progress could be made. We will actively keep you informed of the progress. There are currently no funds for the construction of the well. Senegal

3. Wall
The principal of the Mamadou Lamine Fall Gollège school has proposed that a wall of about 800 meters be built around the school to secure its operation. The matter is being clarified. We have provided the French-language bulletin requested from Senegal to the Senegalese Ministry of Education. The message describes the situation and inquires about the possibility for the state to contribute to the costs. The schools we have built in both Zambia and Senegal are currently accepted as part of the state school system, but only in Senegal does the state take care of e.g. on the payment of salaries to 8 teachers in the school. The matter is being clarified. On behalf of the Isenge Club, Pertti Koivunen has prepared a cost estimate for the wall according to the original proposal, but we will not publish that information until we receive a state statement on its possibilities to participate in the project. We will actively keep you informed of the progress. There are currently no funds to build the wall.

 

Projects of other actors in Zambia and Senegal:

Zambia

1. Development of information technology

The project will be implemented with the help of a grant granted by Gofore Plc in autumn 2017.

The project only got off to a good start thanks to the interest rate virus, as due to changes in working conditions, the company announced that it would have the opportunity to allocate human resources for its operations.

The Isenge Club will act as a facilitator in this project as we have a slightly better knowledge of local conditions.

There is a separate account among the Isenge Club accounts for the project, and to our surprise we have noticed that some individuals have begun to support this activity on their own by allocating funds to the school to hire an at-teacher. The teacher's monthly salary for currently 35 weekly lessons is about 51 euros.


2. Selma and Tauno Fund House

There are plans for a village center. Through the Isenge Club, people have been asked for comments on the arrangement of the facilities.

It is hoped that the village house will be completed for the autumn 2021 celebration.

The premises will house the Hedwig & Alfred König Library, the Olga & Paavo Lounge, the library storage room and the Security room.

The Isenge Club has no other role in the construction of the house than to issue statements from time to time and to supervise the proper construction and, in due course, the operation of the house. Isenge Club does not fund the construction of the village house. Information about the financier is not public information and the bank monitors that the money used for the activity does not come from money laundering. This is the same situation as it used to be with regard to container donation.

3.The Pentacosta Church

supporting church construction in the village of Isenge

The construction work has been supported by the Vesilahti parish with two collections collected in connection with the services. The role of the Isenge Club in this matter has only been to pass the money on to the destination.

Senegal

1. Söpö Bibliothèque

On July 5, 2014, the Söpö-cat, which was overdriven by the car, made a commemorative event, which raised 1082 euros. The money is intended to be used to supplement the high school book material in the school library. The material should be general science and should not focus on political or religious literature, as for the latter, the material is otherwise available.

 

Dreams of the future:

Thanks to this Corona period, in discussions, thoughts have flown quite fast, and there are a wide variety of things in the incubator that could be considered when conditions are favorable. However, it is worth remembering that no preparatory work is currently underway for these. *

Zambia:

1. Kolu Transport

In order to facilitate traffic, the implementation of public transport in the surrounding area has emerged. *) in this connection, we have actually received, without our request, material on the costs of the various means of transport currently in use in the city of Ndola.

2. Arboretum for school

Even with young children, you could try to get some growth on the plot of land around the school.

Senegal:

1. Tourism development

Senegal is not very far from cf. The Canary Islands, and especially the magnificent sandy beaches of the north of the country, hit the Canarian beaches as they come, in addition, the country’s food supply is interesting due to the strong influence of French cuisine without underestimating the influence of the indigenous people.

2. Marketing of Isenge village in tourism

Africa is visited by a lot of tourists. The nearby town of Ndola is an African-modern agglomeration of around 500,000 inhabitants, visited mainly by business people, but with the completion of a new, modern airport in 2020, the attractiveness of the destination / area is expected to increase significantly.

In our daily discussions, the idea of ​​starting guided tourist tours of Ndola / Ndola region to the village of Isenge has come to the fore. The day-long travel package could include e.g. the following things:

- Visit to the Memorial Site of former UN Secretary-General Dag Hammarskiöld along the way. Guided tour of the museum.

- Visit to the village: acquaintance with the services provided in the village:

o School (lessons during school hours, children's performances, at-class in the middle of the wilderness)

o Shopping center (for sale women's textiles, cold Mosiah, drinks)

o Retirement home (opportunity)

o Selma and Tauno Fund House (library, Olha & Paavo tea house offers its services)

o Fast Photo Service

o Lunch available on request

o Travel is available even for individual customers if KOLU Transport Services are used.

The aim of the activity is to finance the services in the village center.

Comments: tapani@isengeclub.fi or members of the Isenge Club.

ISENGE CLUB PROJEKTE IN SAMBIA UND SENEGAL:

Laufende Isenge Club-Projekte:

Sambia:

1. Vorbereitung des Schulessens für Schulkinder im VÄLIMÄKI Catering-Baldachin in der Schule. Der Schule werden Mittel zur Verfügung gestellt, um Vorräte gegen eine Quittung zu kaufen. Zu diesem Zweck verfügt der Isenge Club über ein Konto für das Schulessen.

Gegenwärtig gibt es Mittel für eine Betriebsdauer von etwa 1½ Jahren. Wenn die Anzahl der Schüler zunimmt, ändert sich die Situation.

2. Stromversorgung des Ballungsraums: Wir bemühen uns um ausreichend Strom für die Schule, die Lehrerwohnungen und das Einkaufszentrum. Derzeit beträgt der Dreimonatsrückgang rund 109 Euro. Nach Zahlung der Stromrechnung müssen wir die Quittungen sofort erhalten. Zu diesem Zweck hat der Isenge Club ein Konto bei Isenge Electricity.

Gegenwärtig reichen die Mittel für etwa 1½ Jahre aus.

Senegal:

Keine laufenden Projekte.


In der Diskussion in Sambia und Senegal angesprochene Projektmöglichkeiten:

Wir haben im Namen des Isenge Clubs keine Zusage für die nächsten Projektmöglichkeiten in diesem Unternehmen gemacht.

Sambia:

1. Altersheim

Die Idee eines kleinen Pflegeheims an der Seite der Schule und des Einkaufszentrums, die in der Diskussion auftauchte, stieß bei zahlreichen Sambiern auf positives Interesse. Die Angelegenheit wird untersucht und in der Teamgruppe haben wir vereinbart, dass unser Mitglied mit der längsten praktischen Erfahrung in der Altenpflege, Tapani Pietilä, als Person fungieren wird, die den Fall vorbereitet. Wenn das Projekt durchgeführt wird, wurde zu diesem Zweck ein separates Konto eingerichtet, auf dem bereits Mittel angesammelt wurden. In der Folgestudie werden wir über die Baukosten informiert und können die notwendigen Maßnahmen prüfen. Wir warten derzeit auf die Stellungnahme der Behörden zu Sambia. Wenn das Projekt nicht zustande kommt, stehen die angesammelten Mittel gemäß der Vereinbarung für andere gemeinsam genehmigte Entwicklungsaktivitäten zur Verfügung.

 

2. Nun

Zu unserer Überraschung stellte sich heraus, dass das 2009 gebaute LELU nicht mehr betriebsbereit ist. Wir gingen davon aus, dass der Brunnen sehr notwendig ist. Wir waren uns einig über Pertti Koivunen, der in Bohrtechniken geschult wurde, als Verantwortlichen für das Sammeln von Informationen zum Thema Bergbau. Zunächst möchten wir hören, was mit dem Brunnen schief gelaufen ist und wie Fortschritte erzielt werden könnten.

Wir werden Sie aktiv über den Fortschritt auf dem Laufenden halten.

Derzeit gibt es keine Mittel für den Bau des Brunnens.

Senegal

1. Wand

Der Schulleiter der Mamadou Lamine Fall Gollège Schule hat vorgeschlagen, eine Mauer von etwa 800 Metern um die Schule herum zu errichten, um ihren Betrieb zu sichern.

Die Angelegenheit wird geklärt. Wir haben dem senegalesischen Bildungsministerium das vom Senegal angeforderte französischsprachige Bulletin zur Verfügung gestellt. Die Nachricht beschreibt die Situation und fragt nach der Möglichkeit für den Staat, zu den Kosten beizutragen.

Die Schulen, die wir sowohl in Sambia als auch im Senegal gebaut haben, werden derzeit als Teil des staatlichen Schulsystems akzeptiert, aber nur im Senegal kümmert sich der Staat z. über die Zahlung von Gehältern an 8 Lehrer in der Schule.

Die Angelegenheit wird geklärt. Im Auftrag des Isenge Clubs hat Pertti Koivunen einen Kostenvoranschlag für die Mauer gemäß dem ursprünglichen Vorschlag erstellt. Wir werden diese Informationen jedoch erst veröffentlichen, wenn wir eine staatliche Erklärung über die Möglichkeiten zur Teilnahme an dem Projekt erhalten.

Wir werden Sie aktiv über den Fortschritt der Angelegenheit auf dem Laufenden halten.

Derzeit gibt es keine Mittel für den Bau der Mauer.

 

Projekte anderer Akteure in Sambia und Senegal:

Sambia

1. Entwicklung der Informationstechnologie
Das Projekt wird mit Hilfe eines von Gofore Plc im Herbst 2017 gewährten Zuschusses umgesetzt. Das Projekt hatte dank des Zinsvirus nur einen guten Start, da das Unternehmen aufgrund geänderter Arbeitsbedingungen bekannt gab, dass es die Möglichkeit haben würde, Humanressourcen für seine Geschäftstätigkeit bereitzustellen. Der Isenge Club wird bei diesem Projekt als Moderator fungieren, da wir die örtlichen Gegebenheiten etwas besser kennen. Unter den Isenge Club-Konten für das Projekt gibt es ein separates Konto. Zu unserer Überraschung haben wir festgestellt, dass einige Personen begonnen haben, diese Aktivität selbst zu unterstützen, indem sie der Schule Mittel zur Einstellung eines Lehrers zugewiesen haben. Das monatliche Gehalt des Lehrers für derzeit 35 wöchentliche Lektionen beträgt ca. 51 Euro.

2. Selma und Tauno Fund House

Es gibt Pläne für ein Dorfzentrum. Über den Isenge Club wurden Personen um Kommentare zur Anordnung der Einrichtungen gebeten. Es ist zu hoffen, dass das Dorfhaus für die Herbstfeier 2021 fertiggestellt wird. In den Räumlichkeiten werden die Bibliothek Hedwig & Alfred König, die Lounge Olga & Paavo, der Lagerraum der Bibliothek und der Sicherheitsraum untergebracht. Der Isenge Club hat keine andere Rolle beim Bau des Hauses, als von Zeit zu Zeit Erklärungen abzugeben und den ordnungsgemäßen Bau und zu gegebener Zeit den Betrieb des Hauses zu überwachen. Der Isenge Club finanziert den Bau des Dorfhauses nicht. Informationen über den Finanzier sind keine öffentlichen Informationen, und die Bank überwacht, dass das für die Aktivität verwendete Geld nicht aus Geldwäsche stammt. Dies ist die gleiche Situation wie früher bei der Containerspende.

 

3. Von Pentacosta aus Unterstützung des Kirchenbaus im Dorf Isenge

Die Bauarbeiten wurden von der Gemeinde Vesilahti mit zwei im Zusammenhang mit den Gottesdiensten gesammelten Sammlungen unterstützt. Die Rolle des Isenge Clubs in dieser Angelegenheit bestand nur darin, das Geld an das Ziel weiterzuleiten.

Senegal

1. Söpö Bibliothèque

Am 5. Juli 2014 veranstaltete die vom Auto übersteuerte Söpö-Katze eine Gedenkveranstaltung, die 1082 Euro einbrachte. Das Geld soll zur Ergänzung des Schulbuchmaterials in der Schulbibliothek verwendet werden. Das Material sollte allgemeinwissenschaftlich sein und sich nicht auf politische oder religiöse Literatur konzentrieren, da für letztere das Material ansonsten verfügbar ist.

Träume der Zukunft:

Dank dieser Corona-Zeit sind die Gedanken in Diskussionen ziemlich schnell geflogen, und es gibt eine Vielzahl von Dingen im Inkubator, die bei günstigen Bedingungen in Betracht gezogen werden könnten. Es sei jedoch daran erinnert, dass derzeit keine Vorbereitungsarbeiten für diese durchgeführt werden. *

Sambia:

1. Kolu Transport

Um den Verkehr zu erleichtern, wurde der öffentliche Verkehr in der Umgebung eingeführt. *) In diesem Zusammenhang haben wir ohne unsere Aufforderung tatsächlich Material über die Kosten der verschiedenen derzeit in der Stadt Ndola verwendeten Transportmittel erhalten.

2. Arboretum für die Schule

Selbst mit kleinen Kindern könnte man versuchen, auf dem Grundstück rund um die Schule etwas Wachstum zu erzielen.

Senegal:

1. Tourismusentwicklung

Senegal ist nicht weit von vgl. Die Kanarischen Inseln und insbesondere die herrlichen Sandstrände im Norden des Landes treffen die kanarischen Strände, da die Lebensmittelversorgung des Landes aufgrund des starken Einflusses der französischen Küche interessant ist, ohne den Einfluss der Ureinwohner zu unterschätzen.

SAKSA/GERMAN/DEUTSCH
2. Vermarktung des Dorfes Isenge im Tourismus Afrika wird von vielen Touristen besucht. Die nahe gelegene Stadt Ndola ist ein afrikanisch-moderner Ballungsraum mit rund 500.000 Einwohnern, der hauptsächlich von Geschäftsleuten besucht wird. Mit der Fertigstellung eines neuen, modernen Flughafens im Jahr 2020 wird die Attraktivität des Ziels / Gebiets voraussichtlich erheblich zunehmen. In unseren täglichen Diskussionen ist die Idee in den Vordergrund gerückt, geführte Touren durch die Region Ndola / Ndola in das Dorf Isenge zu starten. Das Tagesreisepaket könnte z.B. die folgenden Dinge: - Besuch der Gedenkstätte des ehemaligen UN-Generalsekretärs Dag Hammarskiöld auf dem Weg. Führung durch das Museum. - Besuch im Dorf: Bekanntschaft mit den im Dorf angebotenen Dienstleistungen: o Schule (Unterricht während der Schulzeit, Aufführungen der Kinder, Unterricht mitten in der Wildnis) o Einkaufszentrum (zum Verkauf Frauentextilien, kalte Mosiah, Getränke) o Altersheim (Gelegenheit) o Selma und Tauno Fund House (Bibliothek, Olha & Paavo Teehaus bietet seine Dienstleistungen an) o Schneller Fotoservice o Mittagessen auf Anfrage erhältlich o Reisen sind auch für einzelne Kunden verfügbar, wenn KOLU Transport Services verwendet werden. Ziel der Aktivität ist die Finanzierung der Dienstleistungen im Dorfzentrum.

Kommentare: tapani@isengeclub.fi oder Mitglieder des Isenge Clubs.

 

ПРОЕКТЫ ISENGE CLUB В Замбии и Сенегале:

Текущие проекты Isenge Club:

Замбия:

1. Подготовка школьных обедов для школьников в навесе VÄLIMÄKI Catering в школе. Средства будут предоставлены школе для покупки расходных материалов против квитанции. Для этого в Isenge Club есть счет на школьный обед.

В настоящее время есть средства примерно на полтора года эксплуатации. Если количество студентов увеличится, ситуация изменится.

2. Электроснабжение застроенной агломерации. Мы стремимся обеспечить достаточное электричество для школы, квартир учителей и торгового центра. В настоящее время трехмесячное снижение составило около 109 евро. После оплаты счета за электроэнергию мы требуем немедленного получения квитанций. Для этой цели Isenge Club имеет счет в Isenge Electricity.

В настоящее время средств хватает примерно на полтора года.

Сенегал:

Нет текущих проектов.

 

Возможности проекта, поднятые в ходе обсуждения в Замбии и Сенегале:

Мы не выразили каких-либо обязательств со стороны Клуба Изенге в отношении следующих возможностей проекта в этой организации.

Замбия:

1. Дом престарелых

Идея маленького дома престарелых на стороне школы и торгового центра, которая возникла в ходе дискуссии, вызвала положительный интерес среди многочисленных замбийцев. Этот вопрос находится в стадии расследования, и в группе Команды мы договорились, что наш участник, имеющий самый большой практический опыт ухода за пожилыми людьми, Тапани Пиетиля, будет выступать в качестве лица, готовящего дело.

Если проект реализуется, для этой цели был создан отдельный счет, на котором уже накоплены средства. В последующем исследовании нам сообщат о стоимости строительства, и мы сможем рассмотреть необходимые действия. В настоящее время мы ожидаем мнения властей по Замбии. Если проект не будет реализован, накопленные средства будут доступны для других совместно утвержденных разработок в соответствии с соглашением.

2. Хорошо

К нашему удивлению, выяснилось, что ИГРУШКА, построенная в 2009 году, больше не работает. Мы предположили, что скважина очень необходима. Мы согласились с тем, что Пертти Койвунен, обученный технике бурения, будет отвечать за сбор информации по проблеме добычи. Во-первых, мы хотим услышать, что случилось с колодцем и как можно добиться прогресса.

Мы будем активно информировать вас о прогрессе.

В настоящее время нет средств на строительство скважины.

 

Сенегал

1. Стена

Директор школы Mamadou Lamine Fall Gollège предложил построить стену около 800 метров вокруг школы, чтобы обеспечить ее работу.

Дело выясняется. Мы передали запрошенный из Сенегала бюллетень на французском языке в министерство образования Сенегала. Сообщение описывает ситуацию и спрашивает о возможности для государства внести свой вклад в расходы.

Школы, которые мы построили как в Замбии, так и в Сенегале, в настоящее время принимаются как часть государственной школьной системы, но только в Сенегале государство заботится, например. на выплату заработной платы 8 учителям в школе.

Дело выясняется. От имени Isenge Club Пертти Койвунен подготовил смету расходов на стену в соответствии с первоначальным предложением, но мы не будем публиковать эту информацию до тех пор, пока не получим государственное заявление о его возможностях участвовать в проекте.

Мы будем активно информировать вас о прогрессе.

В настоящее время нет средств для строительства стены.

Проекты других актеров в Замбии и Сенегале:

Замбия

1. Развитие информационных технологий

Проект будет реализован с помощью гранта, предоставленного Gofore Plc осенью 2017 года.

Проект был успешно запущен только благодаря вирусу процентной ставки, поскольку в связи с изменениями условий труда компания объявила, что у нее будет возможность выделить людские ресурсы для своей деятельности.

Isenge Club будет выступать в качестве посредника в этом проекте, так как мы немного лучше знаем местные условия.

В аккаунтах Isenge Club есть отдельный аккаунт для этого проекта, и, к нашему удивлению, мы заметили, что некоторые люди начали самостоятельно поддерживать эту деятельность, выделяя средства школе для найма учителя. Ежемесячная зарплата учителя за 35 уроков в неделю составляет около 51 евро.

 

2. Сельма и Тауно Фонд Хаус

Есть планы на сельский центр. Через Isenge Club людей просили дать комментарии по поводу расположения объектов.

Есть надежда, что деревенский дом будет завершен к празднованию осени 2021 года.

В помещении разместятся библиотека им. Хедвига и Альфреда Кенига, комната отдыха Ольги и Пааво, комната для хранения библиотеки и комната охраны.

Isenge Club не играет никакой другой роли в строительстве дома, кроме как время от времени издает заявления и контролирует правильное строительство и, со временем, эксплуатацию дома. Isenge Club не финансирует строительство деревенского дома. Информация о финансисте не является публичной информацией, и банк следит за тем, чтобы деньги, использованные для этой деятельности, не поступали от отмывания денег. Это та же самая ситуация, что и в отношении пожертвований контейнеров.

3. От Pentacosta, поддержка строительства церкви в деревне Изенге

Строительные работы были поддержаны приходом Весилахти с двумя коллекциями, собранными в связи с услугами. Роль Isenge Club в этом вопросе состояла только в том, чтобы передать деньги по назначению.

Сенегал

1. Симпатичная библиотека

5 июля 2014 года Söpö-cat, которая была перегружена автомобилем, сделала памятное событие, которое собрало 1082 евро. Деньги предназначены для использования в качестве дополнения к школьным учебникам в школьной библиотеке. Материал должен быть общенаучным и не должен фокусироваться на политической или религиозной литературе, поскольку для последнего этот материал доступен иным образом.

Мечты о будущем:

Благодаря этому периоду Короны, в дискуссиях мысли пролетали довольно быстро, и в инкубаторе есть множество вещей, которые можно рассмотреть, когда условия благоприятны. Тем не менее, стоит помнить, что в настоящее время подготовительные работы для них не ведутся. *

Замбия:

1. Колу Транспорт

Чтобы облегчить движение, возник общественный транспорт в окрестностях. *) в связи с этим мы фактически получили без нашего запроса материалы о расходах различных видов транспорта, используемых в настоящее время в городе Ндола.

 

 1. Дендрарий для школы Даже с маленькими детьми вы можете попытаться получить некоторый рост на участке земли вокруг школы.

Сенегал:

1. Развитие туризма Сенегал не очень далеко от ср. Канарские острова, и особенно великолепные песчаные пляжи на севере страны, бьют по канарским пляжам по мере их поступления. Кроме того, запасы продовольствия в стране интересны из-за сильного влияния французской кухни, при этом недооценивая влияние коренных народов.

2. Маркетинг села Изенге в туризме

Африку посещает много туристов. Близлежащий город Ндола представляет собой современную африканскую агломерацию с населением около 500 000 человек, которую посещают в основном деловые люди, но после завершения строительства нового современного аэропорта в 2020 году привлекательность места назначения / района, как ожидается, значительно возрастет.

В наших ежедневных дискуссиях на первый план выдвигалась идея начать туристические туры по Ндоле / Ндольскому региону в деревню Изенге. Дневной туристический пакет может включать, например, следующие вещи:

- Посещение мемориального комплекса бывшего Генерального секретаря ООН Дага Хаммарскиельда по пути. Экскурсия по музею.

- Посещение села: знакомство с услугами, предоставляемыми в селе:

o Школа (уроки во время занятий в школе, детские спектакли, на уроке посреди пустыни)

Торговый центр (продажа женского текстиля, холодных напитков Mosiah, напитков)

o Дом престарелых (возможность)

o Дом Фонда Сельмы и Тауно (библиотека, чайный дом Olha & Paavo предлагает свои услуги)

o Быстрое фото обслуживание

o Обед предоставляется по запросу

o Путешествие доступно даже для индивидуальных клиентов, если используются транспортные услуги KOLU.

Целью мероприятия является финансирование услуг в центре села.

Комментарии: tapani@isengeclub.fi или члены Клуба Изенге.

-------------------------- 

 

 

RUOTSI/SVENSK/SWEDISH

 

2. Marknadsföring av Isenge by i turism

Afrika besöks av många turister. Den närliggande staden Ndola är en afrikansk-modern agglomeration med cirka 500 000 invånare, främst besökt av affärsmän, men med färdigställandet av en ny, modern flygplats 2020 förväntas destinationens / områdets attraktivitet öka avsevärt.

I våra dagliga diskussioner har idén att starta guidade turister i Ndola / Ndola-regionen till byn Isenge kommit fram. Det dagslånga resepaketet kan inkludera t.ex. följande saker:

- Besök på minnesplatsen för tidigare FN: s generalsekreterare Dag Hammarskiöld på vägen. Guidad rundtur i museet.

- Besök i byn: bekant med de tjänster som tillhandahålls i byn:

o Skola (lektioner under skoltimmar, barns föreställningar, klassen mitt i vildmarken)

o Köpcentrum (till salu kvinnors textilier, kall Mosiah, drycker)

o Ålderdomshem (möjlighet)

o Selma och Tauno Fund House (bibliotek, Olha & Paavo tehus erbjuder sina tjänster)

o Snabb fototjänst

o Lunch tillgänglig på begäran

o Resor är tillgängliga även för enskilda kunder om KOLU Transport Services används.

Syftet med verksamheten är att finansiera tjänsterna i byns centrum.

 

VIETNAM/VIETNAMESE

 


2. Tiếp thị của làng Isenge trong du lịch Châu Phi được rất nhiều khách du lịch ghé thăm. Thị trấn Ndola gần đó là một tập hợp hiện đại của châu Phi với khoảng 500.000 cư dân, chủ yếu được các doanh nhân ghé thăm, nhưng với việc hoàn thành một sân bay mới, hiện đại vào năm 2020, sức hấp dẫn của điểm đến / khu vực dự kiến ​​sẽ tăng đáng kể. Trong các cuộc thảo luận hàng ngày của chúng tôi, ý tưởng bắt đầu các tour du lịch có hướng dẫn của vùng Ndola / Ndola đến làng Isenge đã xuất hiện. Gói du lịch dài ngày có thể bao gồm ví dụ: những điều sau đây: - Tham quan Khu tưởng niệm cựu Tổng thư ký LHQ Dag Hammarskiöld trên đường đi. Hướng dẫn tham quan bảo tàng. - Tham quan làng: làm quen với các dịch vụ được cung cấp trong làng: o Trường học (bài học trong giờ học, buổi biểu diễn của trẻ em, ở lớp giữa vùng hoang dã) o Trung tâm mua sắm (để bán hàng dệt may của phụ nữ, Mosiah lạnh, đồ uống) o Nhà nghỉ hưu (cơ hội) o Selma và Tauno Fund House (thư viện, quán trà Olha & Paavo cung cấp dịch vụ của nó) o Dịch vụ chụp ảnh nhanh o Ăn trưa theo yêu cầu o Du lịch có sẵn ngay cả đối với khách hàng cá nhân nếu Dịch vụ vận tải KOLU được sử dụng. Mục đích của hoạt động là tài trợ cho các dịch vụ trong trung tâm làng.

 

LATVIA/LATVIAN

 

2. Isenge ciemata mārketings tūrismā

Āfriku apmeklē ļoti daudz tūristu. Tuvumā esošā Ndola pilsēta ir Āfrikas mūsdienu aglomerācija ar aptuveni 500 000 iedzīvotāju, kuru apmeklē galvenokārt biznesa cilvēki, taču, paredzot jaunas, modernas lidostas pabeigšanu 2020. gadā, paredzams, ka galamērķa / apgabala pievilcība ievērojami palielināsies.

Ikdienas diskusijās ir izvirzījusies ideja sākt tūristu ekskursijas pa Ndolas / Ndolas reģionu uz Isenge ciematu. Dienas ceļojuma paketē varētu būt, piemēram, šādas lietas:

- Bijušā ANO ģenerālsekretāra Daga Hammarskiöld piemiņas vietas apmeklējums. Ekskursija pa muzeju.

- Ciema apmeklējums: iepazīšanās ar ciematā sniegtajiem pakalpojumiem:

o skola (nodarbības skolas stundās, izrādes bērniem, klase tuksneša vidū)

o Tirdzniecības centrs (pārdošanā sieviešu tekstilizstrādājumi, aukstais Mosija, dzērieni)

o pansionāts (iespēja)

o Selma un Tauno fonda nams (bibliotēka, Olha & Paavo tējas nams piedāvā savus pakalpojumus)

o ātrs foto pakalpojums

o Pusdienas ir pieejamas pēc pieprasījuma

o Ceļojumi ir pieejami pat individuāliem klientiem, ja tiek izmantoti KOLU transporta pakalpojumi.

Aktivitātes mērķis ir finansēt pakalpojumus ciemata centrā.

 

Videota ei löydy

Videota ei löydy

Videota ei löydy

Videota ei löydy

Videota ei löydy

22. Syys, 2015

Videota ei löydy

Tervetuloa tutustumaan Isenge Clubiin! Welcome to our Isenge Club!

You find some information also in English on other page.

Isenge on kylä Sambiassa, Afrikassa. Joukko ihmisiä on päättänyt olla mukana matalalla profiililla auttamassa Isengen kylää. Klubin nimeksi valittiin Isenge Club, koska se kuulostaa melko mukavalta monilla kielillä. Tällä hetkellä avustamme  myös Senegalissa pientä Diamniadion kylää.

Tausta

Vesilahden yläaste aloitti kehitysyhteistyötoiminnan vuonna 2004 antamalla Vesilahdesta vapaaehtoistyöhön Afrikkaan lähteneelle kuntalaiselle mukaan kyseisen vuoden oppilaiden taksvärkin tuoton toiveena, että Afrikassa vietettävän puolen vuoden aikana löytyisi selkeä kohde, jonka kanssa sitten voisi aloíttaa yhteistoiminnan.

Mitä kaikkea tässä alkuvaiheessa tapahtui, on pitkä ja monimutkainen tarina ja siihen pääsee tutustumaan muissa yhteyksissä sivustollamme kunhan ehdimme saada sitä kasattua.

Kesällä 2015 yksityiset ihmiset päättivät koota voimansa ja sopia siitä, että yhteyksiä näihin kyliin yritetään pitää senkin jälkeen, kun hanketoimintaa käynnistämässä olleet ihmiset siirtyvät pois työelämästä. Samalla sovittiin, että Isenge Clubin toiminnassa toinen tärkeä asia on jäsenille tarjottavat mahdollisuudet tavata toisiaan matkojen ja erilaisten tapahtumien muodosssa.

Tarkoituksemme ei ole sotkea tai hämmentää mitään, haluamme vain hyväksi havaitun toiminnan jatkuvan. Vesilahden yläasteen oppilaskunnan on sovittu, että oppilaskunnan puheenjohtaja on oikeutettu osallistumaan klubin tapaamisiin.

Toimintamme tavoite

1. on saada Senegalin Diamniadioon rakennettava koulu toimimaan ja seuraamme sen toimintaa. Tämä koulu tullaan hyväksymään osaksi Senegalin valtion ylläpitämää koulujärjestelmää, joten meille ei synny jatkuvaa velvoitetta mm. tukeen  henkilökunnan palkoissa tai oppilaiden materiaaleissa.

2. avustaa ja tukea Isengen kylän kehittämisessä Sambiassa

Tähän mennessä kylään on rakennettu alakoulu, porakaivo, wc-tilat koulun välittömään läheisyyteen, sähköt koululle, kaksi erillistä taloa opettajille asunnoiksi, ompelukurssit 20 kylän naiselle ja 2 ompelukonetta, aktivoitu naisryhmiä juurikkaiden ja muiden kasvien viljelyyn sekä kanankasvatukseen.

Kylään on toimitettu Suomesta myös uusi kontti johon oli tarkoitus rakentaa terveysasema. Tässä kohtaa asia muuttuu, koska valtio rakentaa lähelle virallisen terveysaseman. Nyt selvitämme kaupan sijoittamista konttiin.

Henriikka seura rahoittaa jo toista vuotta kylästä kotoisin oĺevan nuoren naisen opiskelua sairaanhoitajaksi. Ajatuksena oli, että hän voisi toimia ainakin osan työajasta oman kylän terveysasemalla.

3. mahdollisuus uusiin pienimuotoisiin avustuskohteisiin maailmalla on optio

4. Porukka jaksaa, kun se voimaannuttaa riittävästi itseään: siksi pidämme huolen siitä, että meillä on riittävästi mahdollisuuksia yhteiseen toimintaan.

Sivu on avattu 5.8.2015 ja tästä alkaa vähitellen tämän kasaaminen.

Uusia jäseniä toivomme mukaan toimintaan! Pyrimme tehokkaaseen tiedottamiseen netin kautta.Tässä vaiheessa jäsenanomusilmoitukset osoitteeseen tapani@isengeclub.fi.   New members are warmly welcome to our club. We promise to inform about all activities concerning our club. Members who do not live at the moment in Finland need not to pay the membership fee because most of the activities will happen in Finland. Send your membership application to tapani@isengeclub.fi.

Jäsenmaksu täysi-ikäisiltä Suomen kansalaisilta on ensimmäiseltä toimintavuodelta 10 euroa, alle 18-v ei peritä jäsenmaksua, eikä muiden maiden kansalaisilta.

Jäsenmaksu vuodeksi 2019 ja vuodeksi 2020 on 10 euroa/vuosi/henkilö.

Jaa tämä sivu